Для учасниць конкурсу “Мій формат успіху” – тренінг з особистого брендінгу Лєни Шторм

В березні 2021 року вихованки гуртка “Юний журналіст” Дар’я Павленко, Вікторія Белогур, Анастасія Сусол, Богдана Пашук, Анна Пасека, Вікторія Тижук, Алевтина Демчук і Аліна Касперська взяли участь у конкурсі “Мій формат успіху”, який започаткувала відома луцька медійниця, літераторка, психологиня Лєна Шторм. Окрім звичних відзнак учасницям, Лєна Шторм провела для них 2-денний тренінг з персонального брендингу. Час і локацію для тренінгу обрали невипадково – з початком літа вирішили зустрітися у кав’ярні “Старе місто”, де працюють “сонячні” офіціанти Валентин і Андрій разом зі своїми відданими матусями.

Ось як розповіла про свій проєкт, мотиви його проведення і враження про зустріч з юними журналістками Лєна Шторм у своєму фб-дописі: “Тренінг “Мій формат успіху” для талановитих юначок відбувся в рамках проекту “Творчість успішних жінок з Лєною Шторм”. Це зустрічі з успішними жінками Луцька, котрі проходять під моїм модеруванням у Кав’ярня-кондитерія Старе Місто. Цей проект – не про пустий піар і не про можливість яскравих особистостей нагадати про себе. Він – про досвід та суспільну користь. Ми ділимося з аудиторією лайфхаками успішного життя, подолання криз, фахового зростання. На всі ці зустрічі вхід є вільним. Таким є мій внесок як публічної людини у життя громади та підтримку нашої улюбленої інклюзивної кав’ярні, де затишок і сервіс забезпечують “сонячні” працівники та їх прекрасні мами. Коли я розпочинала реалізацію цієї ідеї, мені хотілося ділитися значимим не лише з дорослою аудиторією, а й зробити щось для талановитої молоді. Зокрема – для дівчат. Абсолютно не дискримінуючи хлопців. Просто концептуально хотілося показати, як уже реалізовані жінки підтримують тих, хто поки лиш іде до своїх перших здобутків.

Отож, конкурс “Мій формат успіху” відбувався у двох номінаціях. Творчі роботи про своє бачення самореалізації могли представити усі охочі дівчата-підлітки. Зголосилися наші друзі з Гурток “Юний журналіст” Палацу учнівської молоді. Друга номінація у нас була інклюзивною для молоді з синдромом Дауна. Там могли брати участь і дівчата, і хлопці. В кінці літа на нас ще чекає офіційна міні-церемонія нагородження, до якої долучиться героїня першого нашого заходу Олена Балабаш зі своєю громадською організацією “Національна гідність”.

Під час творчих заходів упродовж року в нас стояла скринька, де всі охочі могли долучитися до формування призового фонду. Стоятиме вона й далі, а незадовго до церемонії ми відкриємо її та спрямуємо зібрані кошти на заохочувальні призи для молоді з синдромом Дауна. А що стосується наших талановитих юначок, то вони отримали свій головний приз від мене – участь у 2-денному авторському тренінгу “Мій формат успіху”.Я свідомо прагнула того, аби відзначити учасниць не подарунками, а знаннями. Причому – тими знаннями, які мені забезпечили моя медійна кар’єра, письменницька праця та психологічна практика. Якби свого часу хтось дав мені ці знання у їх віці, я зекономила б кілька років життя. Але, мабуть, тому мені ці знання і є такими цінними. Цю ж думку поділила і керівниця гуртка, арт-журналістка Маша Пилипчук. Ми спілкувалися з дівчатами на крутезну тему – персональний брендинг. Можливо, хтось сказав би – навіщо персональний брендинг для підлітків? Але в час, коли майже усі репрезентують свою діяльність та погляди у соцмережах, це важливо. Ми спілкувалися про те, як вагомо думати стратегічно, берегти репутацію. Говорили, як обирати партнерів по проектах за рівнем фаховості та спільними цінностями, а не просто умінням поверхнево хайпувати. Обговорювали, у чому різниця між брендом-продуктом та персональним брендом. Міркували про потенційні формати горизонтальної кар’єри з урахуванням інтересів кожної з учасниць. Говорили про приватність, етичні аспекти ведення соцмереж, принципи формування власної контент-стратегії. Я давала дівчатам практичні завдання, котрі використовую з дорослими людьми під час коуч-сесій – і вони відмінно впоралися. Тож сподіваюся, що кожна взяла для себе щось корисне та цікаве”.

По завершенні тренінгу дівчатка поділилися враженнями – для них це була захоплююча інформація на життєвих прикладах і безумовно потрібні знання для майбутньої самореалізації. Окрім навчання і спілкування, усі дружно посмакували тістечками від “сонячних” працівників кав’ярні та зробили фото на згадку.

А спекотний, насичений змістовним дозвіллям червень у гуртку “Юний журналіст” триває…


Текст і фото – керівниці гуртка “Юнимй журналіст” Марії Пилипчук

Залиш коментар