Свобода вибору – завжди відповідальність

Як протистояти думці компанії, не стати залежним і не втратити право на власне майбутнє навчали юних лучан у Палаці учнівської молоді.

Днями на зустріч з вихованцями Палацу завітав фахівець з узалежнень Ігор Гох.

Дітей ознайомили з різновидами залежностей, обговорили причини початку вживання хімічних речовин (алкоголю, тютюну, наркотиків, тощо) та проговорили можливі наслідки. Будь-яка залежність поступово відбирає в нас певні важливі захоплення, події, людей і т.д. Організатори запропонували юним лучанам взяти участь в моделюючій грі, під час якої кожен зміг усвідомити втрати. Встановили, чому залежність називають “хворобою самотності” і чому важливо не виправдовувати залежних людей.

Пан Ігор може пояснити це краще за будь-кого,  адже він на собі відчув тягар залежності, зміг її подолати і на цей момент допомагає людям, які збились зі шляху. Кожна залежна людина пробує втекти з реальності і потребує допомоги.

Ця зустріч є важливою, адже саме підлітки часто піддаються негативному впливу оточення. Пан Ігор сказав дуже цінну фразу: “Підліток – це постійна реалізація і якщо не направити її в правильне русло, то він реалізується в зовсім іншому напрямку”.

Коробка Анна, вихованка гуртка “Дитячо-юнацька телестудія”

Залиш коментар