День Святого Миколая в Палаці учнівської молоді: театралізований концерт для малечі та подарунки

Свята наближаються! Вже традиційними в стінах Палацу учнівської молоді є різдвяно-новорічні свята для школярів, які розпочинаються вшануванням Святого Миколая – покровителя дітей. 16 грудня актова зала наповнилася наймолодшими вихованцями ПУМу – учнями «Маленької школи». Для них юні артисти закладу влаштували святковий театралізований концерт.

Цьогоріч кількість глядачів у залі була обмежена, діти розташувалися з дотриманням соціальної дистанції, адже турбота про здоров’я  школярів у ПУМі в пріоритеті.

Але атмосфера очікування казкового дива, передчуття свят створила малечі гарний настрій! І про це подбали культорганізатори відділу організаційно-масової роботи, педагоги і талановиті вихованці творчих колективів, гуртків, художній керівник ПУМу Тетяна Панасюк.
Святкове дійство стартувало звуками урочистих позивних і на сцені закружляли у “Різдвяному вальсі” танцюристи ансамблю спортивного танцю «Троянда».

Маленьке Янголятко (Марія Степанюк, вихованка гуртка «Мистецтво слова») задумалося, чим воно може допомогти Святому Миколаю, адже завдання янголів – допомагати, оберігати і турбуватися про людей.

В пошуках ідей Янголятко побувало на іграшковій фабриці та в друкарні, але там вже була налагоджена робота і допомога Янголятка не знадобилася.

Та це не час сумувати! У лісі Янголятко зустріло нових друзів – Ведмедика, Лисичку, Білочку, Вовка і Зайця (вихованці гуртка «Імпровізатори»), і у запальному танку «Ніс-морквинка» станцювали разом з маленькими глядачами у залі.

Про наближення чарівних і казкових свят сповіщає сама природа! У веселих зимових забавах зі сніжками, ковзанами, лижами проводять свій час діти та «звірята» – запальні танцюристи ансамблю сучасного танцю «Міраж». З ними разом радіють прийдешнім святам вокалістки ансамблю народної пісні “Квіти Волині”.

Вишуканий і фантазійний образ Володарки Зими створили у своїй танцювальній композиції «Сніжний вальс» юні балерини ансамблю «Міраж».

З якими побажаннями звертаються до Святого Миколая діти та дорослі? З року в рік линуть молитви з проханнями про здоров’я, злагоду, добробут для всіх українських родин. Пісні, танці, вірші, які лунали зі сцени Палацу, розповідають про любов і повагу до цього святого, який завжди допомагав людям, і про бажання ділитися теплом, обіймами, усмішками з близькими людьми.

Вірш “Молитва” декламує Вероніка Шафранська, вихованка гуртка “Мистецтво слова”
Пісню про Святого Миколая виконують солістки вокального ансамблю “Світанок”
Композиція “Святий Миколай” вокально-хорового колективу “Перлинка”

В Україні День Святого Миколая тісно пов’язаний з народними звичаями, традиціями – про це маленьким глядачам розповіли у запальних танцях «Зимові розваги» дівчата і хлопці ансамблю народного танцю «Радість».

І знову Святий Миколай відповів на прохання і молитви українців, привітав усіх присутніх зі святами і похвалив Янголятко за його прагнення нести добро людям. От і здійснилася ще одна мрія – тепер Янголятко допомагатиме Миколаю робити дарунки дітям.

У фіналі святкового дійства пролунала народна пісня «Ой, хто Миколая любить?» у виконанні Юлії Турич і Єлизавети Королюк, яку підхопили дорослі та діти як на сцені, так і у залі Палацу.

Оплесками, усмішками, сміхом нагородили школярі виступи артистів Паоацу.Та на цьому сюрпризи для малечі не скінчилися! Наступного дня кожен маленький школярик отримав особистого листа від Святого Миколая, календарик на наступний рік з фотографіями одногрупників та розвивальну гру-конструктор. «Сподобалися концерт і подарунки?», – спитали ми у дітей. І відповіддю було голосне і радісне «Так!».

Вітаємо вихованців, батьків і педагогів Палацу учнівської молоді з Днем Святого Миколая! Здоров’я, добра, любові, достатку Вашим родинам!

Текст – керівниці гуртка “Юний журналіст” Марії Пилипчук
Фото – Марії Пилипчук і Оксани Жумик

Залиш коментар