“Війна очима дітей” – виставка юних художників ПУМу з присвятою воїнам ЗСУ

Емоційну й щемливу живописну виставку творів на воєнну тематику представили вихованці зразкового гуртка “Образотворче мистецтво” під керівництвом Петра Андрієвського. Юні художники середньої і старшої груп присвятили 30 робіт під загальною назвою “Війна очима дітей” мужнім захисникам України – воїнам Збройних сил, серед яких є їхні батьки.

У сприйнятті підлітків війна – велике лихо для України, що несе смерті й руйнування, безповоротно змінює життя народу. Вони чутливо реагують на тривожні новини з фронтів, співпереживають людям зруйнованих українських міст і трансформують свої емоції в кольорові образи на папері.

Образ України – це молода зранена, але нескорена красива дівчина, яка бере в руки зброю і знищує підступного ворога-змія, за сакральним сюжетом зі святим Юрієм-Змієборцем. Героями нашого часу стали воїни Збройних сил України – безстрашні, добре озброєні та людяні. Вони захищають не лише людей, а й тварин, бо мають великі добрі серця.

Воєнна тема презентована вихованцями гуртка “Образотворче мистецтво” у жанрі плакатної графіки, яка дає можливість підліткам яскраво та лаконічно висловити свої думки. Серед представлених робіт є також популярний зараз сюжет “Російський воєнний корабль…ВСЕ”, а також сатиричний плакат на лихого диктатора-розпалювача війни.

Головною ідеєю виставки є непохитна віра юних митців в Перемогу Збройних сил України над кривавим ворогом. Слава Україні! Героям слава!

Текст і фото – керівниці гуртка “Юний журналіст”, методистки Марії Пилипчук

Залиш коментар