Емоції, драйв і корисні навички – біля ПУМу триває Літня школа туризму й орієнтування. Фоторепортаж

Зав’язування кількох видів вузлів, подолання різноманітних перешкод, велосипедні маршрути – ці та багато інших туристських активностей пропонують школярам на живописній галявині за Палацом учнівської молоді організатори Літньої школи туризму й орієнтування. 20 червня тут стартував другий тиждень заходів. Щодня з 12 до 14 години тут збираються діти разом з батьками й драйвово проводять час.

Учасники вже звично зустрічаються на майданчику біля луцького слоника і рівно о 12 годині інструктори Літньої школи розповідають їм про випробування, показують маршрути й пояснюють завдання. Одночасно працюють декілька облаштованих локацій з різними видами активностей та рівнів складності. Аби дітям було весело й безпечно, супровід здійснюють досвідчені педагоги-інструктори – вони і пояснюють, і страхують при потребі.

Щодня кількість охочих взяти участь у Літній школі збільшується, розповідають організатори:”Сьогодн,і 22 червня, у нас зареєстровано 239 учасників, серед яких є і лучани, і діти, які приїхали до Луцька. Щодня приходять нові учасники. Загалом, за 7 днів роботи школи в ній взяли участь більше 650 дітей”. Зареєстрованим учасникам видаються сертифікати, а по завершенню усіх заходів Літньої школи будуть розіграні заохочувальні сертифікати для найактивніших дітей. Вік дітей – від молодших до старших школярів.

На галявині, де облаштовані випробування для юних туристів, гамірно і багатолюдно. Кожному хочеться спробувати свої сили на витривалість, кмітливість і екстрим. Чи важко було подолати велосипедний маршрут? Щойно юна велосипедистка Настя перетнула фінішну пряму. Вона весело відповідає, що це було не дуже важко, їй вдалося!

Серед вболівальників Літньої школи туризму й орієнтування чимало батьків. Зі слів мами однієї з учасниць, організатори дуже добре продумали усі випробування, подбали про безпеку дітей, не лише показували туристичне спорядження, а й запропонували його випробувати, залучили до веселої діяльності. Це корисні навички не з демонстраційних відео, а ті, які відразу практикуються дітьми.

Літня школа туризму й орієнтування триватиме ще два дні.
У четвер, 23 червня, о 12 год. розпочнуться заняття, на яких діти вчитимуться одягати індивідуальні страхувальні системи і долати етапи по мотузках з карабінами. Юні туристи подолають навісну переправу, паралельні мотузки та інші етапи.
У п’ятницю, 24 червня, збір о 12 год. біля “Бригантини” у Центральному парку імені Лесі Українки, де буде проводиться День водного туризму. Запрошуються усі охочі!

Інформаційна служба Палацу учнівської молоді

Залиш коментар