Методистка Палацу учнівської молоді взяла участь в конкурсі #ЧитаюІмена2022 від Музею Корсаків

Методистка Палацу учнівської молоді Луцької міської ради Любов Дідик взяла участь в конкурсі “Читаю імена твої, Україно“, який проводить Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Метою конкурсу є привернення уваги всеукраїнської та міжнародної спільноти до історії України та її правдивого відображення в історичних романах.

“Сьогодні художні твори Івана Корсака займають належне місце в українській літературі. Знайомлячись з ними, я все більше переконуюся, що знайшла невичерпне джерело безцінного національно-патріотичного скарбу, який просто необхідно використовувати у вихованні юних патріотів України. В першу чергу потрібно звернути увагу на збірку художньо-документальних оповідань «На межі», яка складається з двох циклів: «Тіні і полиски» та «Імена твої , Україно». Хочете не просто дізнатися історичну правду про Володимира Великого і короля Данила, Василя Капніста і Агапія Гончаренко, та багатьох інших відомих і маловідомих визначних українців, а максимально емоційно відчути їх, зануритися в їх життя, тоді мершій в бібліотеку. «Якби я був міністром освіти, я ввів би книжку Івана Корсака до обов’язкової для читання в курсі національної історії шкільної програми», – писав Михайло Слабошпицький. Збірка дає нам шанс новими очима подивитися на власну історію, вона захоплює різновікову кагорту читачів.” – зазначачила у своєму есеї Любов Дідик

Днями Любов Данилівна отримала подарунок від організаторів – історичні романи Івана Корсака, які вона подарувала бібліотеці Палацу учнівської молоді.

За інформацією, наданою Любов’ю Дідик

Залиш коментар