Педагоги й вихованці колективу “Радість” ПУМу взяли участь в міжнародному семінарі-практикумі в Литві

Міжнародний семінар-практикум “Сучасні методи проведення занять в ансамблях народного танцю” для хореографів Литви, Польщі відбувся з 14 по 20 листопада в місті Неменчине Республіки Литва. В ньому взяли участь педагоги-хореографи Дар’я та Ігор Степанюки та 39 вихованців 7 класу народного художнього колективу ансамблю народного танцю “Радість” Палацу учнівської молоді Луцької міської ради.

Мандрівка була і пізнавальною, і корисною. Почалася вона з ознайомлення з містом Неменчине. 16 листопада колектив побував у музеї, а наступного дня відвідали замок Тракай, на вежі якого був прапор України.

17 листопада Ігор та Дар’я Степанюки провели Міжнародний семінар-практикум “Сучасні методи проведення занять в ансамблях народного танцю” для колег Литви й Польщі. Семінар складався з  показу уроку народного та класичного танцю вихованцями ансамблю, також майстер-класу Дар’ї Степанюк на тему “Підготовка до виконання української віртуозної техніки”.
Семінар пройшов з великим успіхом – учасники скандували “Браво” та плескали стоячи вихованцям та педагогам ансамблю.

Наступного дня вихованці 7 класу ансамблю “Радість” взяли участь в концерті під назвою “Концерт Дружби” разом з колективами Литви та Польщі, який проходив в м. Вільнюсі. Усі глядачі були під враженням  від українського танцю!

На завершення мандрівки вихованці ансамблю отримали новий для себе досвід та багато емоцій, вперше спробувавши себе в турнірі з польських танців в бальній формі “Turniej o Palme Wilenszczyzny” (Турнір пальми Віленщизни). Турнір подарував дітям багато приємних митей, радість спілкування.

Подяка організаторів педагогам і юним танцюристам “Радості” за участь в культурному заході в Литві.

Текст і фото надані художнім керівником народного ансамблю народного танцю “Радість” Ярославом Смирновим

Залиш коментар