Хто володіє інформацією, той володіє світом!

Сучасний український підліток дорослішає в час, коли штучний інтелект став реальністю. Молода людина щодня отримує величезну кількість різноманітної інформації, активно «живе» у віртуальному просторі і, без перебільшень, має доступ до спілкування з усіма жителями Землі. Це поліглот і мандрівник, просунутий користувач ґаджетів, котрі дуже швидко удосконалюються. Саме на молоде покоління спрямовано найбільший масив інформаційного впливу ЗМІ, бо сьогоднішні тінейджери – майбутнє країни, людства.

Як підлітку зорієнтуватися в потоці новин, експертних думок, гучних заяв та фейкових дезорієнтирів у ЗМІ? Як протистояти витонченим психологічним маніпуляціям? Як правильно позиціонувати себе у соцмережах? Як підготуватися до професії журналіста? Як написати цікавий і потрібний людям текст? Що таке блоггінг?

Заняття в гуртку «Юний журналіст» пропонують школярам 8-11 класів:

  • ознайомлення з основами інтернет-журналістики;
  • розвиток базових навичок медіаграмотності;
  • вивчення законів розвитку інформаційного простору в наш час.

Для тих юнаків та дівчат, котрі визначилися з вибором професії та цілеспрямовано розглядають журналістику як свій майбутній фах, навчання у позашкільному гуртку «Юні журналісти» створює можливість наблизитися до реалій цієї складної, але такої захоплюючої професії, відчути «смак» журналістської праці та зазирнути за лаштунки журналістської «кухні».

«Журналістика – це більше ніж професія. Журналістика – це не тільки репортерство: піти, побачити й розповісти про те, що відбувається. Журналістика – це свого роду спосіб життя», – так висловився про цю відповідальну і драйвову роботу видатний український релігійний діяч Любомир Гузар.

Я, керівниця гуртка Марія Пилипчук, – арт-журналістка, сценаристка і модераторка культурно-мистецьких подій. Співпрацюю з регіональними інтернет-виданнями «Волинські Новини», «Хроніки Любарта», є авторкою на всеукраїнській платформі www.uamodna.com, а також контент-менеджером офіційного сайту Галереї мистецтв ВО Національної спілки художників України www.volart.com.ua

Ми маємо активну групу у Фейсбуці https://www.facebook.com/groups/2274339909468614/
а також власний медіа-проєкт Young Media Group, де реалізуємо свої творчі ідеї https://www.facebook.com/groups/823639548105443/

Залиш коментар