Як анонсувати роботу гуртка під час карантину? Долучаємо телебачення і соцмережі!

Ми, педагоги позашкілля, зараз в очікуванні 2020/2021 навчального року з усіма викликами і можливостями змішаного навчання. Найважливіше для нас питання напередодні 1 вересня – як зараз керівнику проанонсувати роботу свого гуртка, колективу і здійснити набір нових вихованців?

Пропонуємо 5 способів розповісти про свій гурток, традиційні та дистанційні 🙂

Найперше, підемо до шкіл! У масках, дотримуючись усіх правил безпечного спілкування, рекомендацій адміністрацій шкіл спробуємо побачитися з дітьми і розповісти про наші гуртки. Обов’язково запропонуємо друковані рекламні матеріали з повною інформацією про колектив! Залишаємо їх у керівників класів, на спеціальній дошці оголошень, яка є в кожній школі.

По-друге, завжди допоможе  «сарафанне радіо» – батьки і наші старші вихованці часто розповідають про улюблені гуртки своїм друзям. Нагадаємо про це батькам і дітям телефоном, у групах Вайбера, Телеграма.

Третій спосіб: а давайте розповімо про наші колективи на регіональних телеканалах! Зараз це стало набагато простіше, ніж раніше. Живе спілкування у ефірах пропонує Громадське Інтерактивне Телебачення (ГІТ), а також АВЕРС, 12 КАНАЛ.

Як попасти на телеканал? Найшвидший спосіб домовитися про час телеефіру – сконтактувати через номери телефонів, електронні пошти, повідомлення у месенджері офіційних сайтів або на фейсбук-сторінках телеканалів. На цих скріншотах – пошук контактів телеканалів у фейсбуці. У наступному дописі ми розповімо, як педагогу разом з вихованцями підготуватися до телеефіру.

По-четверте, подати найновішу інформацію про набір до гуртків, на офіційному сайті нашого закладу https://www.pum-lutsk.org/! Ми вже почали працювати над його актуальним яскравим наповненням. Правильна робота у цьому напрямку зробить наш сайт основним джерелом інформації про життя ПУМу для всіх охочих.

Дублером офіційного сайту є фейсбук-сторінка закладу, де також можна поширювати інформацію про гуртки. Вподобайте цю сторінку, запросіть батьків і вихованців.

П’ятий, новітній спосіб анонсування – потужна сила соцмереж. Саме тут дорослі найчастіше шукають інформацію, а діти проводять свій час! Якщо педагог має власну сторінку в популярних соцмережах, вміє (або зараз активно вчиться) вести віртуальне соціальне життя, знайомиться не лише з технічною стороною, а й з правилами адекватної самопрезентації, так званого «мережевого етикету» і поширення інформації, то Фейсбук, інстаграм (там підлітків найбільше), ютьюб-канали запропонують чудові можливості! На своїй персональній сторінці або сторінці гуртка можна публікувати власні авторські навчальні матеріали, відео тощо.

Гуртки ПУМу вже мають свої сторінки в соцмережах. Ось деякі з них:

«Перлинка» https://www.facebook.com/Perlunkapum

Гурток «Мистецтво слова» ПУМ https://www.facebook.com/groups/1585767508182082

Гурток «Художнє моделювання одягу» ПУМ https://www.facebook.com/groups/1766540140065487/

Художній розпис #Гурток #ПУМ https://www.facebook.com/groups/2244533615826077/

Гурток «Юний журналіст» ПУМу https://www.facebook.com/groups/2274339909468614

В соцмережах також існують тематичні групи (батьківські оголошення, пошуки послуг, анонси культурно-мистецьких подій міста тощо), де інформація про набір дітей до гуртків ПУМу буде бажаною і доречною. Вивчайте правила публікацій в таких групах, вступайте до них і поширюйте в них свої дописи!

Велика луцька група «про все» «Теревені про Луцьк» https://www.facebook.com/groups/157378414373973

Активна група для анонсів «Культурний сектор Волині» https://www.facebook.com/groups/1387317521543493

Нехай новий навчальний рік стане не лише часом викликів, а й нових можливостей, досвіду, сучасного формату спілкування з нашими дітьми у світі, який так швидко змінюється!

З повагою, інформаційний відділ ПУМу 🙂

Залиш коментар