Казка, ігри і мультик – в бібліотеці ПУМу навчали берегти книжки

Чому важливо людині любити і берегти книжки? Як вилікувати «хвору» книжку? Де можна взяти і перечитати багато різних книжок? Про це вихованцям «Маленької школи» розповідали відомі літературні герої Ромашка, Барвінок, лікарі Айболить і Пілюлькін. А Водяний врешті решт зрозумів, що книгу потрібно поважати, і навіть записався до бібліотеки Палацу учнівської молоді!

Ось таке казкове і повчальне свято влаштували для наймолодших читачів юні імпровізатори у затишній бібліотеці ПУМу. Традиційно, задум належав завідувачці бібліотеки Олені Труш, яка перетворила простір читальні у комфортне, креативне і веселе місце для вихованців закладу – від дошкільнят до підлітків. Разом з керівницею гуртка «Імпровізатори» Юлією Турич та її юними артистами вони щодня запрошують дітей до бібліотеки, де навчають поважати, берегти і навіть «лікувати» книжки.

Так, так! Адже деякі шибеники рвуть і вимазують книжки замість того, щоб їх читати – от як нерозумний Водяний! Але якщо пояснити, що книга – справжня скарбниця знань, навчити, як з нею поводитися, і підклеїти, обгорнути пошкоджені аркуші, то її знову можна буде взяти в бібліотеці та із задоволенням перечитати! Цьому Водяного (Кирило Найдюк) навчали улюблені персонажі Ромашка (Аліна Боярчук) і Барвінок (Стас Полікарпов), а швидку допомогу надали Айболить (Дмитро Чайка) і Пілюлькін (Марія Слупко).

Діти із захватом спостерігали за пригодницьким сюжетом, взяли участь в іграх, переглянути мультфільм про бібліотеку і навіть отримали подарунки – закладки для книжок.

Наостанок, дружно сфотографувалися з казковими героями і організаторами свята. І пообіцяли поважати, берегти книжки і багато читати!

Текст і фото керівниці гуртка “Юний журналіст” Марії Пилипчук

Залиш коментар