Романтично-творчий квест “ПоLOVEинки” для вихованців ПУМу до Дня закоханих

Напередодні Дня святого Валентина в Палаці учнівської молоді відбувався інтерактивний квест для вихованців «ПоLOVEинки», повідомив інформаційний відділ ПУМу “Волинські Новини”. Захід для молоді підготували працівники відділу організаційно-масової роботи спільно з педагогами закладу. Насичену програму зустрічі склали розповідь про історію свята, концертні виступи, сесія у тематичній фотозоні та захопливий квест.

Свято розпочали юні ведучі Єлизавета Королюк і Арсен Бенько з гуртка «Мистецтво слова». 6 команд юнаків та дівчат – «Лунтики», «Асорті», «Валентинки», «Вінкс», «Крадії сердець» і «Лада» – прокладали власні маршрути локаціями Палацу, брали участь у креативних майстер-класах від педагогів закладу і надсилали селфі ведучій Наталії Троцюк, яка фіксувала успіхи команд. Усі пригоди учасників фотографували тележурналісти Анна Зань і Мирослава Будчик з Дитячо-юнацької телестудії Палацу.

Які випробування долали учасники квесту? «Думки серця» – це інтелектуально-літературний тест, який підготувала завідувачка бібліотеки Олена Труш. Щоб відповісти на його питання, учасникам необхідно було потрапити до бібліотеки ПУМу за загадкою організаторів. Назвати поета любовних переживань, героїв найсумнішої повісті на світі, ім’я коханої Айвенго, «любовну» геометричну фігуру, птаха-символа кохання – на ці та інші питання відповідали юні учасники квесту. «Було цікаво і складно!» – розповіли вони.

У локації «Серце в долоньках» хлопці та дівчата складали паперові сердечка у техніці орігамі. Як це зробити, їм показувала Оксана Щебет, завідувачка відділу декоративно-ужиткової творчості та образотворчого мистецтва. Гарна ідея для подарунку на День святого Валентина! Таке сердечко символізує тепло людських рук, які були вкладені у його створення.

Завданням етапу «Лірика серця» стала поетична імпровізація на тему кохання у віршах-буріме. Художній керівник ПУМу Тетяна Панасюк запропонувала підліткам вже готові рими, пов’язані сюжетом кохання, і кожна із команд спільно створила власну неповторну любовну поезію.

Зіграти театральні етюди на теми «Освідчення в коханні», «Сварка закоханих», «Примирення закоханих» та інші – таким було завдання від режисера Зразкового театрального колективу «Чудодії» Віктора Луговського у локації «Емоції серця». Підліткам потрібно було перевтілитися у романтичних героїв і продемонструвати яскраві, трепетні емоції, віднайти потрібні слова, відчути себе артистом.

Скільки ви знаєте пісень, в яких є слова «кохання» і «любов»? Назвати їх якомога більше запропонувала молоді керівниця гуртка «Вокальний спів» Анастасія Захарченко у дискозалі – локації під назвою «Співоче серце».

А у класі образотворчого мистецтва «Фарби серця» кожна команда створила живописну композицію на тему кохання під керівництвом педагога Юрія Мельничука.

Одним із найскладніших, але й набільш емоційним, за відгуками учасників, став майстер-клас «Ритм серця» від хореографів Народного художнього колективу ансамблю народного танцю «Радість» Ігоря Степанюка і Дар’ї Бондаренко. Пари юнаків та дівчат взяли участь у постановці короткої бальної композиції. Для деяких гравців такий танцювальний досвід став першим, і дехто відкрив у собі новий талант – хореографічний.

Вимогливе журі у складі педагогів ПУМу підбило підсумки квесту і поділилося враженнями про те, як юні учасники взаємодіяли під час виконання творчих завдань, наскільки успішно з ними справлялися. За підрахунками журі, І місце зайняла команда «Крадії сердець», та переможцями почувалися усі учасники заходу: їм вручили грамоти, солодкі подарунки та влаштували святковий концерт і фотосесію.

«Ми прагнули створити своїм вихованцям святковий настрій напередодні Дня святого Валентина і запропонувати їм творче, змістовне дозвілля, – розповіла про задум квесту завідувачка відділу організаційно-масової роботи Наталія Троцюк. – Молоді люди вчилися взаємодіяти у команді, знаходити спільну мову, демонструвати свої обдарування. А дехто, я впевнена, відкрив у собі нові таланти і знайшов нових гарних друзів. Хочу подякувати педагогам ПУМу, а також культорганізаторам Юлії Турич, Вікторії Процук, Анастасії Захарченко і Миколі Кравчуку, які активно долучилися до організації цього заходу».

Текст – керівниці гуртка “Юний журналіст” Марії Пилипчук

Залиш коментар